fbpx
Політика

Гриценко закликав Януковича і Тимошенко переступити через себе і забезпечити успіх підписання СА

 Успіх підписання Угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі безпосередньо залежить від того, як зараз поведуть себе президент України Віктор Янукович та екс – прем’єр Юлія Тимошенко. Адже якщо питання звільнення Тимошенко не буде вирішено найближчим часом, очікувати позитивного результату в листопаді у Вільнюсі не варто. Про це сьогодні у Львові заявив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко. Політик розповів, що давно знайомий з Юлією Тимошенко і повірити в законність її арешту він не може до цих пір.

 «Вона була заарештована незаконно, це вже підтвердив Європейський суд з прав людини. Проти неї порушили купу різних справ, не давали можливості захищатися, лікуватися – це також суд доведе. Але зараз на кону доля не тільки Юлії Тимошенко, а 46 млн осіб», – зазначив Анатолій Гриценко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 За словами політика найбільше народ зараз чекає від голови держави і екс – прем’єра компромісу. Вони повинні забути про особисте і возз’єднатися заради досягнення головної мети – євроінтеграції.

 «Ми йшли до цього шансу дуже довго, крок вперед, два назад, – 22 роки. І зараз можемо його втратити через те, що самолюбство Віктора Януковича не дозволяє йому підписати указ про амністію. І з іншого боку – небажання Юлії Тимошенко написати прохання про помилування або направлення на лікування. Він каже: я її нікуди не випущу, а вона каже: я нічого не буду у нього просити», – заявив Анатолій Гриценко.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 І лише переступивши через образи, амбіції і несправедливості, Віктор Янукович і Юлія Тимошенко зможуть забезпечити успіх і поставити Україну «на рейки європейських цінностей». Тоді, переконаний політик, Україна «піде до нормального життя, забуде про всілякі Митні і каламутні спілки» .

 За матеріалами: УНН

Читайте також: