fbpx
Економіка

Міндоходов України очікує відшкодування ПДВ векселями на суму близько 12 млрд грн

 Після того як в Україні набув чинності закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» (щодо реструктуризації бюджетної заборгованості)»», міністерство доходів і зборів очікує, що сума податку на додану вартість, відшкодована векселями, може скласти близько 12 млрд грн. Такі дані оприлюднили у відомстві, повідомляє УНН.

 «Міністерство доходів і зборів України провело інвентаризацію заявлених до відшкодування сум податку на додану вартість та розрахунок прогнозних показників сум податку за податковими деклараціями, які будуть представлені до 1 листопада 2013 року. За підрахунками, сума ПДВ, яка може бути відшкодована фінансовими казначейськими векселями, становить близько 12 млрд гривень», – йдеться в повідомленні.

 Проте до цього Кабінет міністрів України має затвердити граничну суму відшкодування. І тільки тоді відшкодування ПДВ з бюджету здійснюватиметься фінансовими казначейськими векселями. Також для того, щоб отримати відшкодування векселями, платники ПДВ повинні подати заяву, в якій мають вказати даний спосіб відшкодування.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: