fbpx
Політика

Генасамблея ООН, Роухані: Всі спроби денуклеаризації Близького Сходу «Впали»

 Виступаючи сьогодні, 26 вересня, на засіданні Генасамблеї ООН президент Ірану Хасан Роухані заявив, що всі зусилля світової спільноти щодо денуклеаризації Близького Сходу «зірвалилися», закликавши Ізраїль приєднатися негайно до Договору з нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ).

 «Всі зусилля міжнародного співтовариства, що вживаються за останні 40 років, з питань створення вільної від атомної зброї зони на Близькому Сході, на жаль, але завершилися повним провалом», – заявив президент Ірану Роухані.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Крім цього, Роухані закликав Ізраїль, державу в регіоні, яка на сьогодні єдина не приєдналася до ДНЯЗ, приєднатися до договору «негайно».

 В даний час атомні об’єкти Ізраїлю знаходяться за робочими рамками контролю МАГАТЕ. В арабському світі особливе занепокоєння викликає стан ядерного реактора в Дімоні, який, на думку ряду експертів, давно відпрацював свій ресурс і йому слід бути виведеним, з міркувань безпеки, з експлуатації.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Реактор в Дімоні офіційно використовується тільки в дослідницьких цілях і не генерує ні електроенергії, ні інших продуктів. Однак арабські держави підозрюють, що саме у Дімоні Ізраїлем виробляються компоненти для ядерної зброї.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: