fbpx
Політика

Вибори президента України – 2015. Опозиція має намір висунути відразу кілька кандидатів

Лідери трьох опозиційних фракцій визнали необхідність праймеріз і висунення кількох кандидатів в першому турі президентських виборів 2015 року. Ці норми задекларовані в угоді, яку напередодні підписали Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок та Віталій Кличко. Про це в інтерв’ю газеті «День » повідомив народний депутат від «Свободи» Руслан Кошулинський, передає УНН.

«Ця спільна позиція задекларована ще 18 травня, і я переконаний, що вона є правильною. Адже як за етичними (повага до виборців), так і за технологічними (можливі махінації з боку влади) причинами – єдиного кандидата в першому турі висувати не можна. Це ж підтвердила Юлія Тимошенко як досвідчений політичний гравець», – заявив свободівець.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У той же час нардеп зазначив, що вибори 2004 року в жодному разі не можна порівнювати з майбутньою президентською гонкою, оскільки в Україні багато що змінилося, «починаючи з політичної свідомості і закінчуючи рівнем політичних лідерів». За словами політика, у 2004 році не було такого спектру політичних лідерів, як зараз. Та й Янукович – не Кучма.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«Нехай результати плебісциту продемонструють, хто з опозиційних лідерів отримає найбільшу підтримку і довіру виборців», – зазначив Руслан Кошулинський.

Крім того, свободівець дуже сумнівається, що нинішньому главі держави в 2015 році вдасться вийти у другий тур президентських перегонів.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: