fbpx
Новини світу

Канадська група за демократію закликала прем’єра Канади посприяти звільненню Тимошенко

 Канадська група за демократію звернулася до прем’єр-міністра Канади Стівена Гарпера з проханням посприяти звільненню екс-прем’єра України Юлії Тимошенко. У повідомленні активістів йдеться про те, що ув’язнення Тимошенко символізує нездорову антидемократичну атмосферу, яка зараз царює в Україні.

Вони також нагадали про те, що звільнення Тимошенко посприяє поверненню України на шлях демократії.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Ми просимо Вас знову втрутитися, використовуючи повноваження, у відповідності зі своєю посадою, і, залучаючи інших демократів – однодумців, переконати президента України відпустити Юлію Тимошенко», – йдеться у листі, адресованому Стівену Гарперу.

У повідомленні наголошується, що такий крок з боку українського керівництва дозволить усунути головну перешкоду на шляху України до Європейського союзу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Її ув’язнення і арешт є незаконними. Її звільнення стане сигналом про відданість президента України європейському вибору і відкриє шлях вперед», – підкреслили активісти.

Читайте також: