fbpx
Політика

Євроінтеграція визначає вектор розвитку України – Янукович

 Президент України Віктор Янукович заявляє, що євроінтеграційні устремління України визначають вектор її розвитку.

"Через призму сталого розвитку розглядаємо також і євроінтеграційні устремління України, які є визначальним вектором розвитку країни. Україна робить свій внесок у проект Великої Європи, який поєднує інтереси і цілі розвитку країн заходу і сходу нашого континенту", – сказав глава української держави, виступаючи на загальних дебатах 68-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью – Йорку.

"Вірю, що підписання в листопаді цього року Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом включно із створенням всеохоплюючої та поглибленої зони вільної торгівлі стане важливим інструментом підвищення добробуту громадян України і, відповідно, буде сприяти досягненню нашою країною цілей розвитку тисячоліття", – додав В. Янукович.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

На зустрічі з президентами Польщі, Словаччини, Естонії, Латвії, Болгарії, Хорватії та Словенії в Нью-Йорку В. Янукович також зазначив послідовне просування України курсом на євроінтеграцію і висловив подяку європейським партнерам за її підтримку на цьому шляху.

"Україна послідовно займається питаннями євроінтеграції", – сказав В.Янукович.

Він висловив подяку своїм колегам за їх бажання зустрітися з ним напередодні важливої для України події – Вільнюського саміту і підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Зі свого боку президент Польщі Броніслав Коморовський підкреслив, що він і його колеги зібралися на зустріч обговорити процес підготовки України до Вільнюському саміту і підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Тут зібралися друзі України, які хочуть підтримати її в її євроінтеграційних устремліннях", – сказав Б.Коморовський.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: