fbpx
Політика

Німеччина відкинула пропозицію Леха Валенcи про об’єднання з Польщею

Відомий німецький професор Ханса-Хенніг Шредер, який є провідним експертом Німецького фонду "Наука і політика", розкритикував і відкинув ідею колишнього президента Польщі Леха Валенси про об’єднання Німеччини та Польщі.

"Ідея, як кажуть, не від світу цього. У Європі йдуть об’єднавчі процеси, а Польща і Німеччина є частинами Європейського союзу. Уявити собі, що дві країни Європейського союзу раптом об’єднаються, минаючи інтеграційні процеси всієї Європи, навіть не знаю, як це назвати – це абсурд», – сказав Ханса-Хенніг Шредер.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Він також пояснив свою думку тим, що в даний час в Євросоюзі проходять об’єднавчі процеси, спрямовані на стирання кордонів, об’єднання фінансової та економічної політики, і ніхто не зацікавлений в тому, щоб починати зворотній процес.

Німецький професор вважає пропозицію Валенси несерйозною, так як об’єднавчі процеси проходять у всьому світі. «З одного боку це Європейський союз з усіма його проблемами і єврозоною. Інший приклад – Росія з євроазіатською інтеграцією. Я не бачу причин, за якими б дві держави почали об’єднання", – підсумував Ханса-Хенніг Шредер.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За матеріалами: rus.ruvr.ru

Читайте також: