fbpx
Політика

Міноборони Росії уклало контракт на будівлю першого серійного корабля проекту 18280

Генеральний директор компанії «Північна верф» Олександр Ушаков повідомив, що у зв’язку з успішним ходом роботи над судном «Юрій Іванов», який спустять на воду 30 вересня, продовжиться будівництво кораблів зв’язку проекту 18280 для Міноборони Росії і друге судно серії буде готове до 2016 році.

За словами гендиректора, вже почалася різка металу для нового корабля. З приводу майбутнього спуску «Юрія Іванова», глава компанії розповів, що в елінгу і на стапелі заводу було проведено основний комплекс судосборочних робіт, на кораблі встановлені основне механічне обладнання і системи, що забезпечують безпечний спуск на воду та добудову на плаву.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Це буде принципово новий корабель для ВМФ Росії, який значно перевершує аналогічні кораблі попередніх поколінь своїми тактико технічними характеристиками.

Ушаков брав участь у церемонії відкриття 12-ї Міжнародної виставки і конференції з цивільного суднобудування, судноплавства, діяльності портів та освоєння океану і шельфу «НЕВА – 2013», яка проходить на території виставкового комплексу «Ленекспо». У заході беруть участь більше 700 фірм з 40 країн, які демонструють зразки обладнання, новинки у сфері технологій, проекти портів і кораблів.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: