fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Серед заручників у Найробі опинилися і росіяни

Серед заручників, захоплених терористами в Найробі, виявилися і кілька російських громадян. Про це розповіла росіянка Олена Челишева, після того, як її врятувала поліція. Челишева – кандидат біологічних наук і до Кенії вона приїхала, щоб зайнятися природоохоронними проектами.

Група російських вчених проживає в 5 годинах їзди від кенійської столиці Найробі, а в той день Челишева приїхала в торговий центр Westgate, щоб закупити продукти. Почувши постріли, вона насамперед кинулася до магазину з затемненими вікнами. "Спасибі господареві, що він впустив мене і замкнув двері. Він нас врятував", – подякувала господарю магазину росіянка. 

Далі вона розповіла, що в підсобці магазину ховалися шестеро жінок і троє чоловіків. "Ми молилися, взявшись за руки. Стрілянина не припинялася. Ми думали, це грабіж. Думка про теракт прийшла в голову в останню чергу", – згадує Челишева.

Про те, що торговий комплекс захоплений бойовиками ісламістського угрупування "Аш- Шабаб" вона дізналася пізніше, після того, як їй прислав СМС асистент, що залишився на вулиці. Коли стрілянина стихла, у двері постукали. Це була кенійська поліція, що проводила в ТЦ спецоперацію, яка і вивела з будівлі людей, що що ховалися.

"Нас вивели на вулицю по одному. Я ніколи не бачила стільки солдатів і бронетранспортерів. І я вперше побачила вбитих людей", – розповіла Олена. Крім Челишевої в торговому центрі Westgate в Найробі під час нападу бойовиків угрупування "Аш -Шабаб " перебували ще дві громадянки Росії і на щастя, вони не постраждали.

Серед заручників у Найробі опинилися і росіяни (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: