fbpx
Політика

Росія ратифікувала протокол Конвенції ООН з прав дитини

Глава зовнішньополітичного відомства Росії Сергій Лавров передав напередодні в ООН грамоту про ратифікацію Росією факультативного протоколу до Конвенції про права дитини щодо торгівлі дітьми, дитячої проституції та порнографії.

Документ був переданий міністром заступнику генерального секретаря ООН з правових питань Мігелю де Серпа Соарешу. Церемонія проходила в штаб-квартирі ООН в присутності журналістів і співробітників секретаріату і в ній також взяла участь спеціальний представник Генерального секретаря з питань насильства щодо дітей Марта Сантос Паїс.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Як повідомили в російському МЗС, факультативний протокол до Конвенції набуде чинності на території Росії через три місяці. Дана Конвенція встановлює загальні стандарти боротьби з торгівлею дітьми, дитячою проституцією і порнографією та захисту прав дитини.

Відповідно до документа держава-учасниця протягом двох років після набуття Протоколом чинності повинна представити до Комітету з прав дитини доповідь, що містить інформацію про заходи, вжиті ним для здійснення положень даного протоколу. В даний час Факультативний протокол підписаний 120 державами і ратифікований 164 державами.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: