fbpx
Політика

Фаріон за рішенням суду виплатить комуністу Зубчевському 20 тисяч грн за моральні збитки

 Народний депутат України (фракція "Свобода") Ірина Фаріон за рішенням суду повинна виплатити 20 тис. грн моральної шкоди та 2 тис. грн судових витрат своєму запорізькому колезі – народному депутату України від Компартії Олександру Зубчевському.

Як повідомляє прес-служба Запорізького обласного комітету Компартії України, 24 вересня 2013 року Шевченківський районний суд Львова частково задовольнив позов народного депутата України Олександра Зубчевського до нардепа Ірині Фаріон.

"Суд визнав образливими слова Ірини Фаріон, що публічно пролунали на адресу Олександра Зубчевського. Крім цього, суд частково задовольнив моральну шкоду. Виходячи з рішення суду, Ірина Фаріон повинна виплатити Олександру Зубчевському 20 тис. грн моральної шкоди та 2 тис. грн судових витрат", – зазначає прес-служба.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За даними прес-служби Запорізького обласного комітету КПУ, О. Зубчевський задоволений рішенням суду і, як раніше і заявляв, всі гроші, отримані від І. Фаріон, будуть перераховані на підтримку шкіл з російською мовою навчання.

"З мого боку були представлені всі докази провини Ірини Фаріон, і оскаржувати їх її представнику в суді було складно. Тому суддя виніс абсолютно справедливе рішення. Нікому не дозволено ображати іншу людину незалежно від того якою ти мовою говориш , яка в тебе національність і який колір шкіри. Нехай і не вся сума задоволена судом у якості морального збитку, але навіть та, яка надійде від "свободівки", послужить гарною підмогою для розвитку російськомовних шкіл. Можливо, Фаріон подаватиме апеляцію, але не раджу цього робити, оскільки її справа явно програшна. Нехай змириться і внесе 20 тис. грн на розвиток освіти в нашій країні", – підкреслив О. Зубчевський.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: