fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Збитки від буревію у Львівській області перевалили за 1 млн грн

 Збитки від шторму у Львівській області перевищили мільйон гривень, заявив на прес-конференції начальник департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної держадміністрації Олексій Титаренко.

"Суму збитків ми будемо знати сьогодні ввечері або завтра вранці, але вже сьогодні можу сказати, що вона перевищила мільйон гривень", – сказав він у вівторок.

За словами О. Титаренка, шторм пройшов смугою, довжина якої склала 15 км, а ширина – 100 метрів, сила вітру досягала 25 м на секунду. В епіцентрі опинилися частина райцентру Самбір та 7 населених пунктів поблизу.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

На даний час йде відновлення електропостачання у Самборі, чверть населення якого залишилася без електрики, і села Бісковичі. У район привезли понад 1000 листів шиферу для ремонту дахів будинків, пошкоджених вітром.

О. Титаренко також повідомив, що подача газу і води в місті не припинялася, а заняття скасували тільки в ПТУ, де пошкоджений дах.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Усього внаслідок штормового фронту 8 населених пунктів залишилися без електрики, вітер звалив близько 80 дерев і пошкодив дахи більше 50 будинків, зокрема і 17 багатоквартирних. Пошкодження отримали 2 людини, їх відпустили додому після надання медичної допомоги.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: