fbpx
Політика

Російські військові моряки здійснили ряд географічних відкриттів в Арктиці

Як повідомив головнокомандувач Військово-морським флотом Росії адмірал Віктор Чирков, експедиція, яка була організована гідрографічною службою Північного флоту, здійснивши похід до землі Франца-Йосифа в Арктиці, зробила ряд географічних відкриттів.

Зокрема, за словами адмірала, експедиція у складі гідрографічного судна «Горизонт» і морського буксира «МБ -56» здійснивши похід до Архіпелагу Земля Франца – Йосипа, виявила протоку, що розділяє острів Нортбрук на дві частини і провела його топографічну зйомку. Крім того, російські гідрографи виробили перевірку стану 23-х геодезичних пунктів і виконали маршрутний промір глибин більше чотирьох тисяч км.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Цього року гідрографічні судна всіх флотів ВМФ Росії виконали 37 тис. 440 км лінійних досліджень, що включають промір глибин, вимірювання магнітного поля і гравіметричного поля Землі. Це хороший показник», – сказав адмірал Чірков, який запевняє, що активізація участі Військово-морського флоту Росії в гідрографічних дослідженнях арктичних районів дозволить у найближчій перспективі зміцнити позиції вітчизняної океанографії.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Раніше перший заступник голови Міноборони генерал армії Аркадій Бахін заявив про відновлення постійної російської військової присутності в Арктиці.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: