fbpx
Політика

Голодець обіцяє соціальну стабільність у Росії до 2050 року

Віце-прем’єр Ольга Голодець заявила, що російська влада не бачать загроз своїм соціальним зобов’язанням і вважає, що їй вистачить коштів для збереження соціальної спрямованості бюджету та балансування пенсійної системи до 2050 року, незважаючи на погану демографію, напруженість на ринку праці та гальмування економіки.  

«З точки зору стабільності в плані забезпечення наших соціальних зобов’язань – тут ми впевнені. Ми їх вважаємо не тільки до 2018 чи 2020 років року… навіть на більш пізню перспективу. Розрахунки зроблені з досить точним ступенем наближення – до 20 років, а наші прогнози всі зроблені до 2050 року», – заявила Голодець.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Віце-прем’єр також додала, що «задоволена на цій стадії бюджетом, оскільки всі прийняті публічні зобов’язання враховані в повному обсязі». Вона зазначила, що хоча видатки бюджетів на охорону здоров’я та освіту в Росії невисокі в порівнянні з найбільш розвиненими країнами – лише близько 4% ВВП, зате «це – зобов’язання, які ми здатні виконувати при різних сценаріях розвитку економіки». 

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Віце-прем’єр сподівається на те, що нестача грошей у скарбниці не змінить загальний курс президентських програм в соціальній політиці, зокрема, таких як «материнський капітал». Вона зазначила, що резерв ринку праці та економічного зростання – це працюючі пенсіонери, яких вже 13 млн і російська влада зацікавлена в тому, щоб пенсіонери продовжували працювати.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: