fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Через аварію з винищувачем в ПВО припинені польоти Су-25

У зв’язку з аварією літака Су-25, який розбився в понеділок увечері в 49 кілометрах на північний схід аеродрому Приморсько-Ахтарськ в Краснодарському краї, Міноборони Росії ухвалило рішення призупинити польоти літаків цього типу в Південному військовому окрузі (ПВО) до з’ясування причин і обставин падіння штурмовика на Кубані.

Як стало відомо, пілот відвів літак від найближчих населених пунктів, тому, жертв і руйнувань немає. Спочатку передбачалося, що пілот встиг катапультуватися, проте вже вранці у вівторок надійшло повідомлення, що можливо знайшли тіло загиблого пілота.

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

Встановленням причин катастрофи штурмового винищувача Су-25 займається комісія головного командування Військово-повітряних Сил і Служби безпеки польотів Збройних Сил РФ. Як повідомило джерело в екстрених службах регіону, пілот штурмовика був у званні капітана, а причиною аварії могла стати втрата орієнтації в просторі.

Останній раз аварія з літаком Су-25 ВПС Росії відбулася в серпні 2010 року в Забайкальському краї, тоді екіпаж встиг катапультуватися.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Су-25 – броньований дозвуковой штурмовик, призначений для підтримки сухопутних військ, а також для знищення об’єктів з заданими координатами цілодобово в будь-яких метеоумовах.

Через аварію з винищувачем в ПВО припинені польоти Су-25 (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: