fbpx
Політика

Опозиція розраховує, що питання Тимошенко вирішиться до 15 жовтня – Павловський

 Вирішення питання екс-прем’єра України Юлії Тимошенко залишається повністю в руках президента Віктора Януковича, і тільки від цього залежатиме підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, вважає народний депутат (фракція "Батьківщина") Андрій Павловський.

"Шанси зберігаються (підписати в листопаді у Вільнюсі Угоду про асоціацію – ІФ). Але тепер все залежить особисто від Віктора Януковича – чи зможе він подолати свої приховані комплекси, жахи, страхи щодо Юлії Тимошенко. Чи зможе він подолати свій особистий психологічний бар’єр і все-таки підписати або указ про її помилування, або яким-небудь іншим способом прийняти позитивне рішення у справі Юлії Тимошенко", – сказав в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" А. Павловський. 

За його словами, очевидно, що перенесення відповідальності за вирішення цього питання на українські суди – це відмовки, і всі це розуміють.

"Наші європейські партнери, а тим більше всі українці знають про те, що суди у нас залежні і виконають будь-яке рішення, яке буде прийнято в адміністрації президента", – сказав А. Павловський, ще раз підкресливши, що вирішення питання Ю. Тимошенко – виключно в компетенції В. Януковича.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Депутат зазначив, що про необхідність вирішити питання Ю. Тимошенко неоднозначно заявили всі європейські політики. За словами депутата, європейці ще раз підтвердили, що "для остаточного вирішення питання про асоціацію України вони вимагають вирішити справу Ю. Тимошенко до саміту у Вільнюсі".

"Часу залишається все менше, влада все відкладає вирішення цього питання до останнього дня", – сказав він.

За словами А. Павловського, опозиція сподівається на те, що В. Янукович все-таки не буде затягувати з цим питанням і до 15 жовтня вирішить його.

Відповідаючи на питання про те, чи погодиться Ю. Тимошенко на пропозицію влади пройти лікування за кордоном або на який-небудь інший варіант залишити в’язницю, А. Павловський нагадав, що екс-прем’єр неодноразово заявляла свою позицію і вимогу про її повну реабілітацію.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

"А особисто вона хоче, щоб її не просто кудись відпустили лікуватися, а щоб її повністю політично, юридично реабілітували, бо вона переконана в тому, що не скоїла ніякого злочину, і це була просто політична репресія, коли її кинули за ґрати", – підкреслив депутат.

"Раз її політично засудили, то нехай тепер політично вирішують питання, як тепер відіграти цю ситуацію назад… Був політичний висновок, тепер точно так само потрібно вирішити політично щодо звільнення", – сказав депутат.

"Що буде далі, як буде все це вирішено – це не від нас з вами залежить, і тому наші прогнози будуть некоректними", – сказав він.

За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: