fbpx
Політика

МЗС РФ: “Ситуація в Сирії стала причиною терористичних атак в Іраці”

 На думку Міністерства закордонних справ Російської Федерації, активізація терористів в Іраку пов’язана зі сформованою ситуацією в сусідній Сирії. Нагадаємо, що в суботу на північному сході Багдада прогриміло два вибухи. За даними місцевих правоохоронців, під час похорону вибухнув автомобіль, який був начинений вибухівкою. Другий вибух був здійснений терористом-смертником. Даний теракт став одним з найбільших за останні роки. В результаті вибухів загинули 72 людини. Ще 120 людей отримали різні поранення.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «У Росії рішуче засуджують настільки жахливі злочини, в результаті яких гинуть мирні люди. Ми висловлюємо співчуття усім близьким загиблих, а також бажаємо якнайшвидшого одужання всім постраждалим у цій жахливій трагедії», – свідчить заява, розташована на офіційному сайті Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

 У Міністерстві закордонних справ РФ вважають, що дана активність терористичних угруповань, у тому числі тих, що мають відношення до «Аль-Каїди», вийшла на регіональний рівень.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: