fbpx
Економіка

Українські винороби в 2013 році отримають на розвиток 165 млн гривень

 Виноробні підприємства Одеської та Херсонської областей та Автономної Республіки Крим в 2013 році отримають кошти від 1,5 % збору на підвищення ефективності садівництва і на розвиток виноградарства. Загальна сума коштів складе близько 165 мільйонів гривень. Про це розповів перший заступник генерального директора корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко, повідомляє інформаційно – аналітичний бюлетень Кабінету Міністрів.

 Як заявив Кучеренко, велика частина 1,5 % збору (165 мільйонів гривень) піде на розширення площ українських виноградників. За його словами, це повною мірою дозволить забезпечити українських громадян вітчизняним виноградом і вином. Замголови «Укрвинпрому» під час свого виступу схвалив ініціативу Кабінету Міністрів про необхідність збільшення площ виноградників з нинішніх 90 тисяч гектарів до 200 тисяч гектарів до 2020 року.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 «Станом на 2012 рік загальна площа виноградників в Іспанії становила понад мільйон гектарів, у Франції – 800 тисяч, в Італії – 769 тисяч, у Китаї – 570 тисяч, а в Україні лише 90 тисяч гектарів. Наша корпорація підтримує ініціативу уряду України про розширення площ вітчизняних виноградників, адже українська виноробна продукція дуже якісна і безумовно заслуговує уваги», – запевнив Кучеренко.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 За словами Кучеренка, на виділені кошти від влади буде створена і комунікаційна стратегія просування та популяризації брендів «Українське вино», «Кримське вино». Зокрема, просувати українські вина будуть на закордонних ринках. Крім того, планується почати просування винного туризму в Криму. Варто відзначити, що за перше півріччя 2013 року в Україні істотно збільшилася (приблизно на 30%) виробництво високоякісних марочних вин. Багато експертів оцінюють український винний ринок майже в 800 мільйонів доларів.

Читайте також: