fbpx
Політика

Іванов: “Активісти Greenpeace порушили в Арктиці відразу кілька правових норм”

Керівник адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявив, що активісти-екологи Greenpeace чинять надто радикально для такої відомої організації, нагадавши, що вони спробували несанкціоновано проникнути на платформу "Приразломная"​​.

"Це добре відома організація, але, я думаю, вони вчинили занадто радикально", – заявив Іванов журналістам у Стокгольмі, він також додав, що інцидент порушив відразу кілька норм російського і міжнародного права.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

"Деякі в Росії вважають, що це піратство, причому піратство в сомалійському стилі. Вони використовували багри не гірше, ніж сомалійські пірати!" – підкреслив Іванов.

Нагадаємо, днями російські прикордонники взяли штурмом судно Greenpeace Arctic Sunrise, після того як екологи спробували незаконно проникнути на платформу "Приразломная" ​​і провести акцію протесту проти видобутку нафти в Печорському морі. Російська влада назвала дії екіпажу судна Greenpeace навмисною провокацією, а прикордонники повідомили, що Arctic Sunrise буде відконвойований в порт Мурманська. В даний час відомо, що матеріали щодо екологів передані в російський Слідчий комітет.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Іванов: "Активісти Greenpeace порушили в Арктиці відразу кілька правових норм" (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: