fbpx
Політика

Президент РФ зобов’язав уряд стежити за безкоштовною медициною

Російський президент Володимир Путін доручив уряду контролювати, як і в якому обсязі надається безкоштовна медична допомога громадянам країни.

У переліку президентських доручень, який був опублікований на офіційному сайті Кремля, наголошується, що вже до першого грудня Кабінет міністрів повинен підготувати доповідь про систему інформування росіян про порядок і умови безкоштовного надання меддопомоги, в тому числі і про послуги, які не підлягають оплаті за рахунок особистих коштів громадян. А вже до 15 грудня президент очікує від уряду доповідь про те, як дотримуються порядок і умови безкоштовного надання громадянам медичної допомоги в рамках відповідної програми держгарантій.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

В термін до 15 березня уряду доручено вжити заходів щодо підвищення доступності медичної допомоги, розширення можливостей її надання, у тому числі за рахунок розвитку санітарної авіації, використання мобільних медичних бригад і впровадження телемедичних і інших технологій дистанційного обслуговування.

У списку президентських доручень значаться також питання фінансового забезпечення надання громадянам високотехнологічної медичної допомоги після першого січня 2015 року, оптимізація витрачання коштів, отриманих територіальними фондами ОМС і страховими медичними організаціями і включення медичних спеціальностей в перелік спеціальностей, за якими при прийомі на навчання до ВНЗ можуть проводитися додаткові вступні іспити.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: rg.ru

Читайте також: