fbpx
Політика

Підписання Угоди про асоціацію. Україна повинна виконати всі критерії – Даля Грібаускайте

  Україна повинна в повному обсязі виконати критерії, необхідні для підписання Угоди про асоціацію, заявляє президент Литви Даля Грібаускайте в п’ятницю в ході виступу на 10-ій Ялтинській щорічній зустрічі "Ялтинська європейська стратегія".

"Так, я сказала у своєму виступі, важливі всі три речі – це зобов’язання, і без них не буде підписання. Не повинно бути ілюзій, щось можна зробити тільки трошки або тільки в першому читанні в парламенті", – заявила Д. Грібаускайте, відповідаючи на питання лідера парламентської фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, чи вірить вона в те, що обов’язковим залишається виконання всіх трьох обов’язкових критеріїв для підписання Угоди про асоціацію. Зокрема прогрес у ліквідації вибірковості правосуддя.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

"Венеціанська комісія буде дивитися тільки на остаточне прийняття… а перше читання не підходить. Всі три групи питань, про які ми говорили, які завжди розглядалися і пропонувалися Європейським Союзом, залишаються на порядку денному. У нас немає причини міняти ці позиції", – додала вона.

Під час свого виступу президент Литви зазначила, що рішучість у питанні підписання Угоди спостерігається як з української сторони, так і з боку ЄС.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Але ще потрібно підтвердити взаємно висловлену волю тим, що Україна готова думати, діяти і відчувати себе по- європейськи аж до того, як все буде зроблено. Це означає, що залишаються чіткі і конкретні завдання, які потрібно виконати, щоб Україна увійшла в Європу, а Європа – в Україну. І ви добре їх знаєте", – заявила вона.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: