fbpx
Політика

Процес інтеграції України повинен відповідати певним правилам – глава МЗС Швеції

  Європейський Союз сподівається на прийняття всередині України політичних рішень, які стануть кроком для інтеграції країни до європейської спільноти, заявляє міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

Відповідну заяву глава зовнішньополітичного відомства Швеції зробив на вітальному вечорі 10-ї Ялтинської щорічної зустрічі "Україна і світ в епоху змін: фактори успіху" 19 вересня в Криму, повідомляє прес-служба форуму.

"Процес інтеграції повинен відповідати певним правилам, які вимагають політичних рішень. Ми, зі свого боку, говоримо, що двері для України з нашої сторони відкриті, і ми будемо вітати, щоб вона увійшла в ці двері, але ключові рішення можуть бути прийняті тільки в Україні і українцями. Ми сподіваємося, що вони будуть прийняті в той час, поки ми тримаємо двері відкритими", – сказав дипломат.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

К. Більдт зазначив також, що шлях до Європи здається довшим, ніж шлях на схід, однак, він більш вигідний, наприклад, з економічного боку: приєднання до Митного союзу Єдиного економічного простору Росії, Білорусі та Казахстану призведе до падіння ВВП в Україні на 40 %, а Зона вільної торгівлі з ЄС – залишить країну в плюсі: +12%.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: