fbpx
Футбол

Футболісти “Манчестер Юнайтед” відмовилися носити райдужні шнурки на підтримку ЛГБТ

Найпопулярніші футбольні клуби Великобританії "Ліверпуль" і "Манчестер Юнайтед" відмовилися брати участь у кампанії проти гомофобії та на підтримку осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації, яку проводить найбільша букмекерська контора.

Ініціювавши боротьбу за права гомосексуалістів, дана контора розіслала в шотландські та британські футбольні клуби шнурки для бутс райдужного забарвлення і запропонувала спортсменам носити їх під час офіційних матчів.

Деякі футбольні клуби, зокрема, "Евертон", спонсором якого і є ця букмекерська контора, вже підтримали цю ініціативу. Але деякі команди оголосили, що не братимуть участі в кампанії. Як повідомляється, "Ліверпуль", "Манчестер Юнайтед" і ще кілька клубів не будуть пропонувати своїм футболістам надягати райдужні шнурки.

Прес -служба "Ліверпуля" з цього приводу повідомила, що хоча ідея акції і благородна, клуб вирішив не брати участі в ній і зосередитися на власних програмах. А в керівництві "Манчестер Юнайтед" вважають, що методи цієї кампанії "тільки підсилять стереотипи і додадуть сарказму".

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: