fbpx
Література

Поетові Євгену Євтушенку в США ампутували ногу

Головний редактор журналу «Чайка» і видавець Геннадій Крочік повідомив напередодні, що символ сучасної російської поезії Євген Євтушенко успішно переніс операцію з ампутації ноги.

За словами Крочіка, Євтушенко не впав у смуток, повний сил і має намір завершити всі п’ять томів своєї антології «Поет в Росії більше ніж поет».

«Ми цілу годину сьогодні розмовляли по телефону з Євгеном Олександровичем, він на підйомі, голос звучить впевнено, він у доброму гуморі і хоче говорити тільки про свою роботу над антологією. Зараз він цим буквально живе», – сказав Крочік і додав, що операція пройшла успішно, нога ампутована нижче коліна і в даний час поет готується до протезування, щоб відновити активний спосіб життя.

Редактор журналу «Чайка» також сказав, що, на його думку, Євтушенко говорив з ним по телефону досить бадьоро і його стан значно кращий, ніж до операції.

Нагадаємо, за станом здоров’я Євген Євтушенко не зміг бути присутнім на церемонії нагородження російської премії «Книга року», так як вона збіглася з операцією. Дружина поета повідомила, що ампутація була викликана запальним процесом, що розвивався  в нозі.

80-річний Євтушенко довгий час проживає в американському місті Талсі, де веде популярний курс про історію кіно в Університеті Оклахоми.

Поетові Євгену Євтушенку в США ампутували ногу (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: