fbpx
Політика

Тоні Блер і Білл Клінтон виступлять 20 вересня на 10-й Ялтинській щорічній зустрічі

 Засновник Фонду Клінтона, 42-й президент США (1993-2001) Вільям Джефферсон Клінтон і засновник Фонду Віри Тоні Блера, прем’єр -міністр Великобританії (1997-2007  Тоні Блер виступлять 20 вересня на 10- й Ялтинській щорічній зустрічі, організованій "Ялтинською європейською стратегією " в партнерстві з Фондом Віктора Пінчука.

Як повідомляється на офіційному сайті Фонду Віктора Пінчука, 20 вересня президент України Віктор Янукович і президент Литви Даля Грібаускайте офіційно відкриють 10-у Ялтинську щорічну зустріч. Крім В.Януковича, Україну в дискусіях представлятимуть прем’єр -міністр України Микола Азаров, віце -прем’єр Юрій Бойко, міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Основною темою 10- го Форуму Ялтинської європейської стратегії стануть фактори успіху, які є фундаментом сильних, конкурентоспроможних, самодостатніх і правових держав і суспільств. Інші теми дискусій, які увійшли до порядку денного нинішнього форуму YES, включають глобальну економіку, енергетичну безпеку, загрози та інновації, які змінять наше життя, а також тему лідерства. Особливу увагу буде приділено майбутньому Широкої Європи та перспективам України щодо інтеграції в європейські структури і співпраці з ними.

10-а Ялтинська щорічна зустріч "Україна і світ в епоху змін: фактори успіху" відбудеться в Лівадійському палаці Ялти з 19 до 22 вересня. Понад 250 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорять основні глобальні виклики та їхній вплив на Україну , Широку Європу і світ.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Ялтинська європейська стратегія (YES) – найбільший на Сході Європи суспільний інститут публічної дипломатії, який підтримує відкритий і рівноправний діалог з глобальних проблем між Європейським Союзом, Україною, Росією та іншими країнами. Це незалежна організація, яка була заснована в 2004 році українським бізнесменом та громадським діячем В. Пінчуком.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: