fbpx
Політика

Сергій Шойгу: “Якщо потрібно – Росія візьме участь у знищенні хімічної зброї”

 Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу заявив, що якщо буде потрібна допомога Росії в транспортуванні або знищенні хімічної зброї, то держава візьме в цьому участь. Про це міністр заявив сьогодні, 19 вересня.

«Якщо міжнародний контроль дасть нам доручення про транспортування, або ж знищення хімічної зброї, то Російська Федерація візьме в цьому участь», – заявив Шойгу під час сесії міжнародного клубу «Валдай».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров і державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі в Женеві погодили порядок вивезення та знищення хімічної зброї з Сирії. Зустріч двох політиків відбулася 14 вересня. Дипломати прийняли рішення спланувати знищення хімічної зброї до середини 2014 року.

Читайте також:  Петер Сійярто виконав черговий наказ від МЗС рф

Відзначимо, що президент арабської держави Башар Асад також підтвердив свій намір віддати всю хімічну зброю під міжнародний контроль . Зазначимо, що Башар Асад продовжує наполягати на тому, що хімічна зброя у Сирії застосовувалося опозиційними бойовиками, а не владою.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: