fbpx
Політика

Уряд України не хоче визнавати, що зараз в країні бюджетна криза – депутат

Фракція «Батьківщина» вимагає від уряду Миколи Азарова врегулювати бюджетну кризу в Україні. Про це розповів член комітету Верховної Ради з питань держбюджету Олег Медуниця, повідомляє прес -служба «Батьківщини».

Олег Медуниця нагадав, що ще на початку вересня президент Віктор Янукович під час виступу у Верховній Раді доручив уряду на чолі з Азаровим терміново внести зміни до державного бюджету. Ці зміни могли б дозволити збільшити соціальні виплати і стандарти.

«Вже пройшло 2 тижні, проте ніяких змін до державного бюджету України, про які говорив нам президент, ми не маємо. Взагалі держбюджет України, який неодноразово Янукович доручав змінити цьому уряду, не був змінений для того, щоб збільшити в країні соціальні стандарти», – розповів Медуниця.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Опозиціонер зазначив також , що сьогодні система місцевого самоврядування в Україні фактично паралізована , так як у державному казначействі не проводять платежі належним чином.

«Мільярди гривень зараз висять на казначейських рахунках через те, що уряд Азарова краде гроші місцевих громад. Вже утворилася величезна заборгованість з виплат безробітним тощо», – стверджує народний депутат.

Нинішній уряд не здатний визнати, що в країні були проблеми. Уряд не здатний прийти до Верховної Ради, переглянути держбюджет, зменшити витрати і зробити так, щоб в Україні панував «бюджетний порядок».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Олег Медуниця наголосив, що опозиціонери наполягають на внесенні змін до державного бюджету та на їх негайному розгляді у Верховній Раді.

«Ми також вимагаємо прийняти держбюджет України на 2014 рік згідно із календарним планом, тому що не можна так далі жити. У країні бюджетна криза, якої ніколи раніше не було», – підсумував опозиціонер.

За матеріалами: byut.com.ua

Читайте також: