fbpx
Освіта

Мораторій на закриття шкіл в українських селах вводитися не буде

Верховна Рада України відхилила проект постанови № 2367 «Про введення мораторію на закриття навчальних закладів системи загальної середньої освіти, розташованих у сільській місцевості", яким пропонувалося заборонити закривати школи у сільській місцевості. Пропозицію, ініційовану позафракційним нардепом Олесем Донієм, підтримали всього 186 парламентаріїв з мінімально необхідних 226.

Вносячи на розгляд Верховної Ради проект постанови, Олесь Доній розраховував, що колеги його підтримають, і в Україні буде введено мораторій на закриття навчальних закладів системи загальної середньої освіти, розташованих у сільській місцевості в зв’язку з недостатнім фінансуванням їх утримання. Також нардеп пропонував до кінця 2015 року ввести мораторій на закриття всіх шкіл, розташованих у сільській місцевості.

Як відомо, сільські школи в Україні закривають не лише через відсутність належного фінансування, а й через недостатню кількість учнів. Якщо в місті в першому класі вчаться 28-35 дітей, то в сільській школі може бути один-два першокласники.

За матеріалами: rada.gov.ua

Читайте також: