fbpx
Політика

«Валдай»: Майбутнє російського протестного руху

Учасники міжнародного дискусійного клубу «Валдай», які представляють російську опозицію, обговорили майбутнє руху протестів в Росії. На думку депутата Державної думи Іллі Пономарьова, протестні настрої в суспільстві збережуться, але свій вихід знайдуть лише в Москві. Екс-депутат Геннадій Гудков висловив свою думку, що напруженість у суспільстві наростатиме і може вийти за межі Москви.

Пономарьов у рамках сесії «Ціннісний розрив» представив презентацію, яка присвячена середовищу протесту в Росії. «Я переконаний, що нової протестної хвилі не відбудеться. Наше російське середовище ділиться на протест загальнополітичний – це Москва, на протест загальносоціальний – це великі міста і на протест проти місцевих проблем – це малі міста і села. Національний же протест стоїть собі осібно», – зауважив на дискусії Пономарьов.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Розмірковуючи про прогнози, Пономарьов зазначив, що настрої протестів по Росії будуть накопичуватися, але виходу, як такого, крім Москви ніде не буде. За його словами, представники від опозиції, звичайно, будуть входити в структури влади точковим чином, інакше це буде вже повторення новітньої 70 річної історії тоталітаризму.

У свою чергу екс-депутат Гудков прогнозує зростання напруженості в суспільстві з виходом протестної енергії за межі Москви і Росії в цілому. «Що ми бачимо на сьогоднішній день? Відбувається очевидна картина поляризації. Лідери опозиції, які набирають свою популярність за рахунок невдоволення співгромадян чинним урядом та їх діяльністю, у результаті на цій хвилі самі стають політичними діячами, часом забуваючи про свої основні завдання. Хіба це нормально?», – зауважує Гудков.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У засіданні клубу «Валдай» традиційними учасниками стали люди з різними точками зору на процеси всередині Росії і в світі. Список запрошуваних обумовлюється метою розгляду думок і відображаючи інтереси різних груп при владі, поблизу неї і в опозиції, як в Росії, так і за кордоном.

Відкриття X засідання дискусійного клубу «Валдай» (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: