fbpx
Політика

АНБ США: «Ми знаємо про вас все»

За повідомленнями радіостанції NPR, в керівництві Агентства національної безпеки (АНБ) США мають дані про те, до яких документів мав доступ колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден, який оприлюднив інформацію про глобальну програму стеження американських спецслужб.

«Ми маємо відмінне розуміння того, до яких саме даних мав доступ Сноуден, і як він отримав цей доступ», – заявив в інтерв’ю радіостанції представник АНБ Лонні Андерсон (Lonny Anderson). Однак він не уточнив, як Сноудену вдалося пронести копії документів з офісу АНБ.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Раніше повідомлялося, що АНБ досі не в курсі того, які саме таємні документи АНБ знаходяться в розпорядженні Сноудена. Крім цього, АНБ в точності не могло встановити, якого роду секретною інформацією міг володіти Сноуден, і ступінь її секретності.

Як передавала раніше преса, Сноудену вдалося отримати доступ до секретних документів, виключно користуючись чужими акаунтами, так як у нього самого не було достатнього рівня реєстру для входу у внутрішню мережу АНБ (NSAnet) і отримання високорівневої секретної інформації.

 

 

АНБ США: «Ми знаємо про вас все»  (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: