fbpx
Наука

Держдума остаточно схвалила законопроект про реформу РАН

Сьогодні, 18 вересня, на засіданні Державної думи РФ у другому і третьому читаннях прийнятий законопроект про реформу державних академій. «За» віддали свої голоси 331 особа, проти проголосували 107, одна людина утрималася. Фракція КПРФ у повному складі виступила проти.

У другому читанні парламентарі схвалили 30 поправок, у тому числі і передачу у відання спеціального федерального агентства з управління майном всіх наукових інститутів, виключаючи Сибірське, Уральське і Далекосхідне відділення РАН.

Близько двохсот вчених зібралися сьогодні біля будівлі Держдуми, щоб висловити свою незгоду з ухваленням законопроекту. Зокрема, учасники акції зажадали змінити положення закону про передачу наукових інститутів федеральному агентству і зберегти за регіональними інститутами статус юридичних осіб.

Раніше академіки РАН розробили ряд поправок до закону про реформу академії та відправили їх на розгляд президента РФ Володимира Путіна. Глава держави обговорив ці поправки з президентом РАН Володимиром Фортовим і схвалив їх.

Мітинг проти реформи РАН (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: