fbpx
Політика

Грузія сприятиме формуванню НД Афганістану

 Як стало відомо сьогодні, 18 вересня, в ході офіційного візиту до Афганістану делегації Міноборони Грузії на чолі з міністром оборони Іраклієм Аласанія, Грузія стане надавати допомогу Афганістану у становленні збройних сил.

 На зустрічі з міністром оборони Афганістану Бісміллах Ханом Мохаммадом обговорювалися питання зміцнення двосторонніх зв’язків щодо співпраці у сфері безпеки та навчання в грузинських військових освітніх установах афганських військовослужбовців після завершення місії ISAF.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Як зауважив міністр оборони Грузії, сторонами досягнуто кілька угод.

 «Згідно з однією угодою, буде підготовлений, а потім оформлений між нашими міністерствами меморандум щодо взаєморозуміння, що дасть нам подальшу правову базу для допомоги афганській стороні у побудові своїх збройних сил. Ми беремося за підготовку афганських військовослужбовців у військово – освітніх навчальних закладах Грузії. По завершенні місії ми станемо надавати допомогу афганській стороні шляхом прямих зв’язків, що є важливим як для двосторонніх відносин, так і для всього альянсу, так як учасники місії ISAF вже сприяли формуванню сил безпеки Афганістану», – заявив міністр оборони Грузії.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Війська Грузії в Афганістані (відео): 

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: