fbpx
Політика

Сирія передала союзникам документи, що доводять застосування хімічної зброї бойовиками

 Керівництво Сирії сподівається, що міжнародне співтовариство прийме рішення зобов’язати Ізраїль знищити хімічну зброю. За даними сирійської влади, в даний момент держава Дамаск отримала доказ того, що хімічна зброя у Сирії застосовувалося не владою, а опозиціонерами.

 «Сирія передала союзним і дружнім державам відомості, виходячи з яких, можна зробити висновок про те, що хімічну зброю влада Сирії не застосовувала. Вона застосовувалася виключно збройними угрупованнями. Сирійська армія до даної події стосунку не має», – повідомляє заступник міністра закордонних справ Сирії Фейсал Мекдад.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 Також заступник міністра заявив, що передача хімічної зброї під контроль міжнародної організації не вплине на баланс сил в регіоні.

 Також чиновник сподівається, що в міжнародному співтоваристві зможуть чинити тиск на Ізраїль, змусивши країну знищити запаси хімічної зброї.

 «Міжнародне співтовариство має чинити тиск на Ізраїль. Вони повинні відмовитися від ядерної, біологічної та хімічної зброї», – заявив дипломат.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 За матеріалами: izvestia.ru

Читайте також: