fbpx
Новини світу

Грузія обурена визнанням Абхазії на Олімпіаді в Сочі

 Грузія незадоволена тим, що Південна Осетія і Абхазія були згадані в якості окремих держав у реєстраційній формі ЗМІ, яка призначена для акредитації на Олімпіаду- 2014 у Сочі. Про це повідомляють засоби масової інформації.

 Претензії у зв’язку з цим, як повідомляють грузинські ЗМІ, у Грузії є як до Європейського мовного союзу, так і до Національного олімпійського комітету Російської Федерації. «З нашого боку послідує відповідна реакція, – зазначив віце – президент Національного олімпійського комітету Грузії Елгуджа Берішвілі. – Південна Осетія і Абхазія не визнані Організацією Об’єднаних Націй та 99 % державами світу і, звичайно ж, Міжнародним олімпійським комітетом, і їх участь в будь-якій програмі Олімпійських ігор в Сочі в будь-якій формі в якості незалежних країн виключена».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Міністерство закордонних справ Грузії, як відзначають журналісти, у зв’язку з цим готує ноту протесту. Кому конкретно адресують ноту протесту, не уточнюється.

 Нагадаємо, Грузія досі вважає Південну Осетію і Абхазію, що відкололися від республіки на початку 1990- х років, своїми землями. Присутність на них російських військових сил (розміщених там за домовленостями з осетинською і абхазькою владою) в грузинському уряді розцінюють як «окупацію».

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Російська Федерація, зі свого боку, офіційно визнала Південну Осетію і Абхазію незалежними державами у серпні 2008 року. Також з цими країнами встановили дипломатичні відносини.

 У минулому представники грузинської влади неодноразово закликали міжнародне співтовариство бойкотувати Олімпійські ігри – 2014 в Сочі. Уряд Грузії навіть звертався в Міжнародний олімпійський комітет з проханням змінити місце проведення Олімпійських ігор 2014 року, але отримав відмову.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: