fbpx
Політика

ЛДПР не голосуватиме за реформу РАН – Жириновський

 Лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський повідомив про те, що його політична сила не голосуватиме за закон про реформування РАН у третьому читанні, оскільки не бажає, щоб їх знову звинувачували в тому, що вони не підтримують науку.

При цьому Жириновський зазначив, що залишилося ще 2 неузгоджених питання, одне з яких стосується об’єднання всіх в одну академію, як це було раніше. Він нагадав, що ЛДПР і раніше висловлювалася про те, що може бути лише одна академія наук.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Тоді і буде авторитет! А якщо окремо лікарі, окремо сільське господарство, окремо освіту, все окремо – це вже не академія наук», – написав він у Facebook.

Другий момент, як зазначив Жириновський, стосується того, що академіки хочуть, щоб керівництво інститутами залишалося в їх руках, в той час як за законом все це переходить до агентства. За словами Жириновського, сам він особисто не бачить великої перешкоди в цьому.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«По-моєму, вченим вигідно, щоб певний орган займався б господарськими та адміністративними питаннями. Але у академіків є страх, що якісь чиновники будуть вирішувати всі питання – куди давати гроші, який інститут створити, кого призначити директором», – зазначив лідер ЛДПР.

Він вважає, що академіків тут можна зрозуміти, адже напевно чиновники гірше розбираються в питаннях науки, інакше б вже й самі були вченими.

Читайте також: