fbpx
Політика

Закордонні українці та іноземний бізнес виступають за підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС – МЗС

 Українці, які проживають за кордоном і бізнес – структури низки європейських країн, звернулися до керівництва держав, де вони перебувають, із проханням на підтримку підписання Угоди про асоціацію Україна – ЄС.

 "Навколо ідеї підписання Угоди про асоціацію з ЄС консолідувалися не тільки гілки влади в Україні, а й закордонні українці та іноземний бізнес", – повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

 За його словами, організації закордонних українців звертаються з листами та заявами на адресу європейських структур, депутатів Європарламенту, голів держав, керівників урядів, міністрів закордонних справ країн їхнього проживання на підтримку підписання Угоди про асоціацію.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 "Станом на сьогодні, відповідні звернення були спрямовані українськими громадами Австрії, Греції, Данії, Іспанії, Італії, Литви, Польщі, Португалії, Словаччини, Словенії, Угорщини, Франції, Хорватії, Швеції, США", – повідомив Е.Перебійніс.

 Він також зазначив, що протягом цього року Світовий конгрес українців обнародував 5 звернень на підтримку європейської інтеграції України.

 Крім того, за словами Е.Перебийноса, бізнес – асоціації європейських країн, окремі компанії та їх об’єднання також направляють звернення до європейських структур, головам держав, керівникам урядів і міністрам закордонних справ на підтримку євроінтеграції України.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 "Сім таких звернень вже відправлено до Італії, по три звернення в Греції та Іспанії, а також Румунії, Словенії, Словаччини, Угорщини, Данії, Португалії, Ірландії та Литви", – сказав він.

 Крім того, Е.Перебійніс додав: "В цілому, враховуючи взаємну зацікавленість українських та європейських бізнес – структур у створенні зони вільної торгівлі між Україною та ЄС про підписання Угоди про асоціацію з ЄС на постійній основі підтримує і лобіює значна кількість організацій та окремих компаній європейських країн".

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: