fbpx
Право

Верховна Рада України скасувала обов’язкову заміну водійських прав СРСР і дозволила на виборах голосувати бездомним

 Сьогодні український парламент ухвалив рішення про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту бездомних. Згідно з рішенням Ради, питання включення бездомних в реєстр виборців буде впорядковане, а також буде створено центр обліку бездомних. Громадянин України, який не має зареєстрованого місця проживання, буде погоджувати з центром обліку бездомних свою виборчу адресу. Таке узгодження може бути також проведено з соціальною службою, у складі якої створено структурний підрозділ, що займається урахуванням бездомних.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Цікаво, що точні дані про кількість бездомних в Україні не називаються. У різних ЗМІ писали про те, що кількість бездомних в Україні може становити від 100 тисяч до двох мільйонів осіб.

 Верховна Рада ухвалила сьогодні також закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документах, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус», норми якого стосуються питання дії водійських посвідчень, виданих на радянських бланках.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Даний закон говорить про те, що посвідчення водія, які були видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади СРСР, можуть бути замінені на нові водійські посвідчення за бажанням їх власника, а також у випадках, які передбачені чинним українським законодавством.

 За матеріалами : podrobnosti.ua, ubr.ua

Читайте також: