fbpx
Політика

До Грузії прибув президент Парламентської асамблеї ОБСЄ

Сьогодні, 16 вересня, до Грузії з триденним візитом прибув президент Парламентської асамблеї ОБСЄ і голова парламенту Монтенегро Ранко Кривокапіч.

Президент парламентської асамблеї ОБСЄ проведе низку зустрічей на високому рівні з представниками законодавчої та виконавчої влади Грузії, з представниками парламентської більшості і меншості.

На сьогодні у нього запланована зустріч з головою найвищого законодавчого органу, спікером парламенту Грузії Давидом Усупашвілі. Після завершення зустрічі, пройде спільний брифінг для грузинських та іноземних ЗМІ.

Членом ОБСЄ Грузія є з 1992 року. У листопаді 1992 року було прийнято рішення про заснування в Грузії місії організації, і вже в наступному місяці вона була розгорнута по всій території Грузії. Діяльність місії в Грузії неоціненна, так протягом років організація виступає посередником у налагодженні миру в регіоні, зокрема, з Абхазією і Південною Осетією.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Керівники ОБСЄ регулярно відвідували країну, допомагаючи з питаннями пов’язаними з майбутньою європейською моделлю Грузії для її інтеграції в Євросоюз, відповідність до необхідних стандартів Євросоюзу та багато іншого. Як відомо, на сьогоднішній день робота над моделлю, яка стане прийнятною для багатьох європейських держав, проходить досить інтенсивно.

Документальний фільм підготовлений Місією ОБСЄ в Грузії Частина 1 (відео):

За підсумками численних візитів спостерігачів місії, верховні представники ОБСЄ констатують, що в країні створена законодавча база з прав людини,  що відповідає міжнародним нормам і стандартам,  і, надалі, необхідна наполеглива робота для втілення їх у життя. Також, організацією віталося створення в Грузії інституту омбудсмена.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

ОБСЄ вітає цілісність Грузії і за домовленістю, місія організації в країні триватиме до закінчення конфліктних ситуацій щодо Абхазії і Південної Осетії. Вибори проведені в цих автономних областях вважаються ОБСЄ неприйнятними і нелегітимними. Навпаки, вибори, проведені останнім часом в Грузії, визнавалися законними і такими, що відповідають усім міжнародним стандартам.

На останньому саміті ОБСЄ в Стамбулі, було прийнято резолюцію, де говориться про подальше зміцнення місії організації в Грузії, що має на увазі, сприяння незворотності процесів демократизації, подальше оздоровлення політичного та економічного клімату регіону та зміцнення інститутів з прав людини.

Документальний фільм підготовлений Місією ОБСЄ в Грузії Частина 2 (відео): 

За матеріалами: Грузия Онлайн

 

 

Читайте також: