fbpx
Новини світу

Мельник переховується в Каліфорнії – Москаль

 Депутат Верховної Ради України від фракції «Батьківщина» Геннадій Москаль стверджує, що екс – ректор Податкової академії Петро Мельник зараз переховується в Каліфорнії, а саме в місті Сан-Маркос. За його словами, відповідну інформацію він отримав у відповідь на свій депутатський запит до Генпрокуратури з приводу місцезнаходження Мельника.

Також Геннадій Москаль зазначив, що Генпрокуратура України вже направила до Сполучених Штатів запит про надання правової допомоги у кримінальному провадженні, відкритому щодо колишнього ректора.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Від себе ж Геннадій Москаль додав, що Мельник в’їхав у Сполучені Штати як громадянин не України, а однією з Прибалтійських країн. Таким чином, за його словами, просити про допомогу в питанні екстрадиції Мельника може лише керівництво тієї країни  за чиїм паспортом в’їхав Мельник.

«Про повернення Мельника в Україну не може бути й мови, тому він назавжди втрачений для українського правосуддя», – йдеться в повідомленні Москаля.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Як вважає депутат, історія з Мельником в підсумку увійде в книги з криміналістики та оперативно- розшукуваної діяльності, як приклад повного провалу з боку МВС України.

При цьому Москаль, зі своєї професійної точки зору , високо оцінив операцію з втечі Мельника в США .

Читайте також: