fbpx
Політика

Володимир Рибак: Судову систему в Україні не можна міняти заради однієї людини

На сьогоднішній день, упевнений спікер Верховної Ради України Володимир Рибак, повноважень для прийняття рішення щодо екс -прем’єра Юлії Тимошенко ні у президента, ні у парламенту, ні в уряду немає. А змінювати судову систему заради однієї людини не можна, і ніхто цього робити не буде.

«Потрібно прийняти один раз закон, і не під прізвище. Необхідно, щоб судді були незалежними», – заявив голова парламенту.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У той же час Володимир Рибак підкреслив, що остаточний вердикт у справі екс – прем’єра мають винести суди. І тільки після цього можна буде розглядати питання про помилування Юлії Тимошенко. Але є одна умова – перед цим вона сама повинна написати відповідну заяву.

«Потім можна буде розглядати питання про помилування. Юридично це може зробити Президент. Але має бути заява людини, яка хоче цього», – констатував Володимир Рибак.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада направила до Конституційного суду України законопроект № 2522а, ініційований президентом України Віктором Януковичем, «Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежних суддів».

За матеріалами: radiosvoboda.org

Читайте також: