fbpx
Політика

Вибори в Києві необхідно провести не пізніше 15 грудня – Віталій Кличко

  Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко заявляє, що вибори мера Києва і депутатів Київради мають відбутися не пізніше 15 грудня 2013 року.

"Вибори повинні бути призначені і в Києві, і в обласних центрах – скрізь, де вони повинні бути проведені.., ці вибори мають відбутися не пізніше 15 грудня", – сказав В. Кличко в ході засідання погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів Верховної Ради в понеділок у Києві.

Лідер фракції нагадав, що крім Києва на сьогодні немає обраних міських голів у Чернігові, Чернівцях, Херсоні та Миколаєві.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Як повідомлялося, у Верховній Раді двічі було провалене голосування за призначенням виборів Київради і мера столиці. Партія регіонів відмовлялася голосувати до винесення рішення Конституційного суду з цього питання.

КС виніс вердикт про те, що чергові місцеві вибори в Україні повинні проводитися одночасно в жовтні 2015 року, незалежно від того, якими були попередні вибори – чергові або позачергові. 

Опозиція вважає, що дане рішення КС не стосується ситуації в столиці, оскільки зараз тут необхідно проводити позачергові вибори, оскільки депутати Київради і мер столиці були обрані п’ять років тому, мер столиці Леонід Черновецький подав у відставку рік тому, а термін повноважень столичних депутатів завершився 2 червня. Тому вони внесли в парламент вже третій законопроект про призначення позачергових виборів у столиці.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Партія регіонів вважає, що рішення КС поширюється на ситуацію в Києві, тому тут необхідно проводити чергові місцеві вибори в 2015 році.

Верховна Рада України призначила вибори в п’яти округах, де неможливо було встановити результати парламентських виборів 2012 року, на 15 грудня 2013 року.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: