fbpx
Політика

Генсек ООН сумнівається з приводу виконання Сирією домовленостей по хімзброю

Сьогодні, 14 вересня, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун розділив сумніви низки країн про те, що президент Сирії Башар Асад стане виконувати умови про міжнародної домовленості передачі сирійської хімічної зброї під міжнародний контроль ООН, повідомило агентство «Франс Прес».

Цього тижня Росією було запропоновано передати хімічну зброю в Сирії під міжнародний контроль, що було підтримано сирійською владою. Але в опозиції дану ініціативу Росії назвали неприйнятною. Після цього Дамаск озвучив свій намір вступити в Конвенцію з заборони хімічної зброї.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

«Президент Асад позитивно поставився до цієї пропозиції президента Росії. Звичайно, це позитивний ефект, але, одночасно, я думаю, що у міжнародного співтовариства є почуття скептицизму, яке я розділяю", – передає агентство «Франс Прес» слова Пан Гі Муна, висловлені генсеком в інтерв’ю телеканалу France 24.

За словами Пан Гі Муна, на даний момент "найбільш важливим є те, щоб влада Сирії продемонстрували щирість заявлених зобов’язань, доводячи тим самим, що вони і президент Асад чесні".

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Запропоновану РФ можливість передачі хімічної зброї Сирії під міжнародний контроль як в ООН, так і на двосторонньому рівні зараз обговорюється Росією і США . Тим часом, у сирійських кордонів продовжується нарощування військової техніки.

Біля сирійських кордонів наростає військова активність (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: