fbpx
Політика

АПЧ «Володимир Мономах» вийшов в Біле море для проведення ходових випробувань

Ракетоносець проекту «Борей» «Владимир Мономах» вперше вийшов у Біле море для проведення ходових випробувань, про це повідомив відомий блогер Олег Кулешов, фотограф, який спеціалізується на зйомках Військово-морського флоту Росії.

«Дві години тому «Владимир Мономах» у супроводі буксирів залишив територію Севмаша і в порту взяв курс на Біле море. Це перший вихід корабля, тому так примітно», – написав він у своєму «Живому Журналі» і супроводив свій запис фотографією.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Кулешов уточнив, що на борту АПЧ знаходиться здавальна команда заводу під керівництвом відповідального здавача Едуарда Усова, а також і екіпаж субмарини – 107 осіб – під командуванням капітана першого рангу Олександра Надєждіна. Команда ракетоносця сформована на Тихоокеанському флоті, навчалася у навчальному центрі ВМФ в Обнінську і стажувалася на головному АПЧ цього проекту «Юрий Долгорукий».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Раніше повідомлялося, що у зв’язку з невдалим запуском МБР «Булава», міністр оборони Сергій Шойгу прийняв рішення призупинити державні випробування атомних підводних човнів «Александр Невский» та «Владимир Мономах».

За матеріалами: kuleshovoleg.livejournal.com

Читайте також: