fbpx
Політика

Лавров і Керрі продовжать переговори в Женеві і зустрінуться з Брахімі

У п’ятницю в Женеві відбудеться другий раунд переговорів між міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і держсекретарем США Джоном Керрі, які обговорюють план передачі сирійської хімічної зброї під міжнародний контроль. Раніше з такою ініціативою виступила Росія.

Як очікується, до обговорення повинен приєднатися і спецпосланець ООН по Сирії Лахдар Брахімі.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Напередодні Лавров і Керрі обмінялися принциповими оцінками щодо ситуації, після чого держсекретар заявив, що з багатьох питань оцінки збігаються. Тепер належить обговорити, що робити з хімічною зброєю, вивозити з Сирії або ж знищувати на місці, а також, хто і як буде оцінювати і охороняти запаси цієї зброї.

Як повідомляється, в Женеві навколо готелю "Інтерконтиненталь", де проходять переговори, зроблені безпрецедентні заходи безпеки, біля входу чергує бронетранспортер, поліція проводить обшуки всіх вхідвідувачів, встановлено численні сканери  Судячи з усього, переговори будуть проходити в кілька етапів і нинішній – не останній.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Лавров і Керрі продовжать переговори в Женеві і зустрінуться з Брахімі (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: