fbpx
Політика

Янукович намагається знищити парламентаризм, використовуючи суди – «Батьківщина»

  Незважаючи на те, що депутат Партії регіонів Ігор Марков є ідеологічним опонентом партії «Батьківщина», опозиціонери все одно вирішили заступитися за нього, після того, як він був позбавлений депутатського мандата.

У заяві партії йдеться, що рішення Вищого адміністративного суду щодо Маркова є незаконним, оскільки суди не мають права коригувати вибір народу. Вони вважають, що прийняте судом рішення свідчить про те, що Янукович не має наміру припиняти свою практику знищення парламентаризму в Україні.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«За 22 роки незалежності України інститут парламентаризму жодного разу не опинявся під такою серйозною загрозою», – йдеться в повідомленні «Батьківщини».

Опозиціонери нагадали, що раніше аналогічним чином були позбавлені своїх мандатів ще четверо парламентаріїв, серед яких захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, а також Павло Балога, Андрій Веревський і Олександр Домбровський.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Партія висловлює глибоку стурбованість подібною практикою, коли «ручні» суди заднім числом спотворюють результати виборів. Таким чином Янукович планує розправлятися з будь-яким неугодним депутатом, і це не має ніякого відношення до демократії і європейських стандартів», – зазначили у «Батьківщині».

Вони нагадали, що в Європейський суд з прав людини вже були направлені скарги на незаконне позбавлення депутатів їхніх мандатів.

Читайте також: