fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

ДПтСУ заявляє про нормальний рівень радіації в палаті Тимошенко

Наявні сьогодні умови у ЦКЛ № 5 «Укрзалізниці» у Харкові негативно не впливали і не впливають на стан здоров’я екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, що знаходиться на лікуванні .

Як повідомили в прес – службі Державної пенітенціарної служби України 12 вересня, у четвер, про це свідчать підсумки проведених 11 вересня 2013 року позапланових досліджень в палаті Юлії Тимошенко і всіх приміщеннях, які розміщені поруч.

За повідомленням ДПтСУ, в результаті позапланового дослідження було встановлено, що «рівень радіаційного випромінювання, а також вологість, рух повітря і температура, а також рівень ультразвуку, електромагнітного поля, природного та штучного освітлення, рівень шумових характеристик – знаходиться в нормальних межах».

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Зокрема, зазначили в ДПтСУ, на сьогоднішній день потужність дози гамма-випромінювання в палаті Тимошенко становить 9-13 мкР/рік, що в 3 рази менше гранично допустимих норм.

Крім того, як сказано в повідомленні служби, зауважень, претензій чи пропозицій в залучених фахівців на адресу керівництва медичного закладу щодо стану утримання вищезазначених приміщень не було.

«Результати всіх проведених досліджень офіційно зафіксовані у відповідних протоколах і актах», – зазначають представники в ДПтС.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

«Дослідження фахівці провели "у відповідь на усну заяву Юлії Тимошенко"», – підкреслюється в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 11 вересня ДПтСУ поінформувала про те , що у Юлії Тимошенко «знову виникло передчуття того, що в лікарні може бути радіація», про що засуджена повідомила головному лікарю лікарні Михайло Афанасьєву. Варто відзначити, що представники ДПтСУ розцінили заяви Юлії Тимошенко як спробу влаштувати провокацію.

За матеріалами: kvs.gov.ua

Читайте також: