fbpx
Політика

МЗС РФ: «Росія передала в РБ ООН докази використання хімзброї опозицією»

Як повідомив посол РФ в Лівані Олександр Засипкін в прямому ефірі ліванського телеканалу "Аль – Маядін", Росія передала до Радбезу ООН всі наявні у неї документи, що містять докази того, що хімічну зброю у Сирії застосували бойовики опозиції.

"Ми передали документи в РБ ООН, що доводять, що хімічну зброю застосовували бійці опозиції", – сказав посол Засипкін.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Також стало відомо, що в постійному представництві Російської Федерації при ООН сьогодні вночі пройшла неформальна півгодинна зустріч членів Ради безпеки, на якій представники "п’ятірки" країн – Росії, Китаю, Великобританії, США та Франції обговорили російську ініціативу передачі всієї сирійської хімічної зброї під міжнародний контроль.

Колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт назвала цей крок "багатообіцяючим дипломатичним проривом", який, на її думку, має бути продовжений і закріплений у ході переговорів між керівником держдепартаменту США Джоном Керрі і главою російського МЗС Сергієм Лавровим.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

МЗС РФ: «Росія передала в РБ ООН докази використання хімзброї опозицією» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: