fbpx
Політика

«Медики скаржаться на те, що їх змушують порушувати законодавство», – Бригинець

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець написав на своїй сторінці у Facebook 12 вересня, що до нього звернувся трудовий колектив Станції екстреної медичної допомоги Харкова, а також харківської районної підстанції Карачаєвка. За його словами, вони обурені тим, що керівництво Обласної клінічної лікарні – центру екстреної медичної допомоги порушує чинне в країні законодавство.

Як повідомив Бригинець, медики стверджують, що місто Харків, відповідно до розпорядження МОЗ України, повинні обслуговувати 150 бригад невідкладної допомоги, а на ділі задіяні лише 70. Крім того, диспетчерські функції виконують не диспетчери, так як їх скоротили, а самі бригади екстреної допомоги. Таким чином, як зазначають медики, коли бригади зайняті викликами, підстанції не працюють.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Це лише частковий перелік тих порушень, які надали медики Бригинцю.

При цьому депутат повідомив, що вже звернувся до МОЗ з вимогою перевірити цю інформацію і вжити відповідних заходів у разі виявлення порушень. Крім того, Бригинець звернувся до прокуратури Харківської області, щоб вони перевірили, чи відповідає діяльність Харківської станції екстреної медичної допомоги чинному законодавству.

«А також до мера міста Харкова з проханням зробити все можливе для того, щоб швидка працювала оперативно, а працівники медичної допомоги не мали незручностей, які ускладнюють їх роботу і звернути особливу увагу на стан роботи диспетчерів на підстанціях», – написав він.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Бригинець зазначив, що чинна влада змусила його боятися слова «реформа», оскільки часто всі реформи призводять до абсолютно протилежного.

«Ситуація з реформою швидкої медичної допомоги призвела до істотного погіршення її роботи, до збільшення навантажень на лікарів і погіршення надання послуг. Шкодую, що чиновники та їхні сім’ї мають право користуватися приватною швидкою допомогою», – підкреслив.

Читайте також: