fbpx
Політика

Майкл Макфол: «США не будуть бойкотувати Олімпіаду в Сочі»

У світлі останніх подій на міжнародній політичній арені Сполучені Штати не мають наміру бойкотувати Олімпіаду в Сочі, сказав посол США в Росії Майкл Макфол в інтерв’ю телеканалу "Дождь", яке дав напередодні.

"Ми не вважаємо, що наші спортсмени… не треба ними жертвувати для цього", – заявив Макфол, а на конкретне питання ведучого чи буде Америка бойкотувати Олімпіаду, він відповів: "Ні".

За словами Майкла Макфола, про це нещодавно заявляв і президент США Барак Обама, нагадавши, що ще в серпні на прес -конференції Обама сказав , що виступає проти бойкоту зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі, незважаючи на незгоду Вашингтона з російським законом про заборону гей- пропаганди серед неповнолітніх.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Незадовго до цього ряд американських сенаторів запропонували оголосити бойкот Олімпіаді в Сочі.

Також, у своєму інтерв’ю Макфол визнав, що в світлі планів військової інтервенції Вашингтона в Сирії імідж США у світі суттєво погіршився. "Вже став набагато гірший імідж, я читаю мій Twitter щодня, і я це відчуваю", – сказав Макфол в прямому ефірі телеканалу "Дождь".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Крім того, відповідаючи на запитання журналістів телеканалу, Майкл Макфол заявив, що йому невідомо, чи розпочатий судовий розгляд щодо екс -співробітника американських спецслужб Едварда Сноудена.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: