fbpx
Політика

У США відзначають 12-ту річницю терактів 11 вересня

У США в середу відзначають 12-ту річницю терактів 11 вересня і з цього приводу пройдуть жалобні заходи. У Нью- Йорку о 08:46 за місцевим часом оголосять хвилину мовчання, адже саме в цей момент 12 років тому в один із хмарочосів Всесвітнього торгового центру врізався перший літак, викрадений терористами.

Траурна церемонія, приурочена до 12-ї річниці терактів 11 вересня, проходитиме на тому місці, де колись стояли вежі – близнюки, а зараз знаходиться меморіальний комплекс. За сформованою сумною традицією, родичі жертв трагедії зачитають список з 2977 жертв терактів. Читання списку буде п’ять разів перериватися хвилинами мовчання, які нагадають присутнім про розвиток подій в той трагічний день: зіткнення другого літака з південною баштою, зіткнення третього літака з Пентагоном, обвалення південної вежі, катастрофа літака в штаті Пенсільванія і, нарешті, обвалення північної башти.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

А ввечері на місці, де стояли вежі – близнюки, в небо зметнуться два могутні промені прожекторів, які символізують хмарочоси Всесвітнього торгового центру. Траурні заходи пройдуть в середу і в штаті Пенсільванія поруч з містом Шенксвілл, якраз там звалився один із захоплених терористами лайнерів, що не долетів до Вашингтона. Церемонія пам’яті жертв терактів, в якій візьме участь міністр оборони США Чак Хейгел, проходитиме також біля будівлі Пентагону.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: